Zo creëer je meer ruimte in een kleine badkamer

Zo creëer je meer ruimte in een kleine badkamer

‘s Ochtends richting de badkamer trekken om je klaar te maken voor een nieuwe dag, om dan op te merken dat de rest van het gezin je voor is. Gevolg: je kan je amper bewegen of de deur of kasten niet probleemloos openen. Heb je dan een ruimere badkamer nodig, of net niet? Met deze 6 tips haal je meer uit je badkamer, ongeacht hoe groot die is!

 

1. Spiegels maken alles beter

Heb je niet zo veel natuurlijk daglicht in de badkamer? Geen probleem! Gebruik zoveel mogelijk grote spiegels aan de muur om zacht kunstlicht op een aangename manier de gehele badkamer te laten vullen. Het gebruiken van witte badkamermeubels of lichte kleuren aan de muur zijn eveneens een goed idee. Voor het beste effect plaats je de spiegels trouwens aan tegenovergestelde muren.

 

2. Mozaïek

Heb je wel een raam tot je beschikking? Dan kan je eventueel kiezen voor een glasraam uit mozaïek. De verschillende kleuren en het daglicht in combinatie met kunstlicht zorgen dagelijks voor ongekende lichttaferelen. Toch geen fan? Probeer dan eens mozaïek aan de muur. Dat kan van subtielere, grotere stukken tot piepkleine stukjes in helder blauw en diverse tinten. Stijl gegarandeerd.

 

3. Gedaan met gordijnen

Of beperk ze tot een minimum. Wanneer je werkt met volwaardige gordijnen, dan nemen ze onnodig plaats in beslag, terwijl je de ruimte rondom je raam toch net iets nuttiger wilt of kan benutten. In een badkamer met een schuin dak is een dakraam een eenvoudige oplossing. Een rolluik of rolgordijn brengen voorts nog soelaas, of je kan zelfs kiezen voor mat glas.

 

4. Schuifdeur

Binnenkomen in de badkamer en de deur van de badkamer tegen een gezinslid gooien? Dat kan verleden tijd zijn. De ruimte achter een deur, of in de ruimte waar de deur wordt geopend, kan beter benut worden met een schuifdeur.

 

5. Glas

Misschien ben je niet de grootste fan en heb je liever wat privacy, maar ongeacht de grootte van je badkamer, creëer je ruimte door zo weinig mogelijk ondoorzichtige afscheidingen te maken. Concreet; je maakt je badkamer ruimer door gebruik te maken van glazen wanden om ruimtes tussen het toilet en het bad/de douche af te bakenen.

Ook neemt een bad meer plek in dan een douche. Je bad omruilen voor een douche is een optie, maar niet per se nodig. Voor de avonturiers onder ons is nog een andere manier om de badkamer groter te doen lijken. Een glazen bad geeft je alvast dat ruimere gevoel, ondanks de beweegoppervlakte onveranderd blijft.

 

6. Weg met rommel

Ken je dat, zo’n wastafel waar alle mogelijke zalfjes, tandenborstels, kammen en wat je ook maar kan verzinnen uitgestald staat? Dat kan ook verleden tijd zijn. Door goed en vaak op te ruimen, creëer je vanzelf een ruimere badkamer. Opslagruimtes inbouwen in de muur of met een kastje aan de muur is alvast een goed idee.

Ben je toch verknocht aan een kast, kan je de ruimte onder je wastafel optimaal benutten met een ladekast die al het mogelijke uit je badkamer verzamelt. Is je badkamer daar toch te klein voor? Hou het essentiële in de badkamer en de voorraad zeep, tandpasta, handdoeken en wat je ook maar kan bedenken in een voorraadkast in de gang.

Kortom, zelfs de kleinste kamer kan nu aanvoelen als een oase aan ruimte en vooral, rust! Maak je voortaan klaar zonder ergernissen.

(Bron: zimmo.be)