Isolatieplannen? Bereken je besparing met het Isolatiekompas

Isolatieplannen? Bereken je besparing met het Isolatiekompas

Wil je jouw duit in het zakje doen om de Europese energieambities waar te maken? Dan is het isoleren van je dak, buitenmuren en/of vloer nog altijd de beste keuze. Zo verhoog je niet alleen het comfortgevoel in je woning, maar help je ook het milieu een handje én geniet je van een mooie besparing op je energiefactuur. Hoeveel kWh, CO2 en geld je precies bespaart, bereken je eenvoudig met het nieuwe Isolatiekompas van Recticel Insulation.

 

Beste isolatieoplossing

Isoleren is altijd een goed idee, maar hoe kies je de isolatieoplossing die het meest geschikt is voor het gebouwdeel dat jij wil (na-)isoleren? Hoe dik moet het isolatiemateriaal dan zijn? En vooral, hoe bespaar je concreet in termen van kWh (warmtevraag), CO2-uitstoot en geld? De antwoorden op al die vragen vind je nu in het nieuwe Isolatiekompas van Recticel Insulation.

 

4 stappen

In vier eenvoudig stappen wijst het kompas je de weg naar jouw ideale isolatieoplossing. Eerst geef je aan welk gebouwdeel je wil isoleren en vul je de bijhorende vierkante meters in. Daarna beschrijf je de huidige situatie en duid je aan in welk materiaal en in welke dikte er eventueel al isolatie aanwezig is. In de derde stap kies je de isolatieoplossing die je wil gebruiken en berekent het isolatiekompas automatisch de juiste dikte die je nodig hebt om een U-waarde van 0,24 W/m²K te halen. Op basis van je antwoorden berekent het kompas in stap vier hoeveel geld, kWh en CO2 je jaarlijks kan besparen als je (na-)isoleert met de gekozen isolatieoplossing.

Meer infowww.isolatiekompas.be

(Bron: livios.be)