Ken je deze handige EPC- en energie-apps al?

Ken je deze handige EPC- en energie-apps al?

Wat is de EPC-score van mijn woning en hoe scoort die ten opzichte van andere woningen?  Hoe geschikt is mijn dak voor zonnepanelen? Op welke energiepremies heb ik recht? Het zijn allemaal vragen waar je klanten mogelijk mee worstelen. Goed nieuws: het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) heeft een aantal nuttige online tools ontwikkeld die het antwoord bieden op heel wat EPC- en andere energievragen. Een overzicht.

 

Test-uw-EPC 

Met de handige tool ‘Test-uw-EPC’  - gelanceerd in november 2020 - kan je snel en eenvoudig nagaan hoe je woning scoort ten opzichte van gelijkaardige woningen in de gemeente, de provincie of Vlaanderen.

Je krijgt ook cijfers over het aantal zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen in de Vlaamse woningen, nuttige tips én doorverwijsadressen waarmee je direct aan de slag kan.

 

De EPC-wegwijzer 

De EPC-wegwijzer loodst je doorheen het EPC-toepassingsgebied.

Via een aantal vragen kom je te weten of je een EPC nodig hebt. 

 

De Energiekaart 

Via de Energiekaart kan je nagaan hoever we staan met de productie van groene stroom en groene warmte. Bij de energiepremies en energieleningen kan je per type bekijken hoeveel er werden toegekend en hoeveel er werd uitbetaald.

Ook de lijst van de erkende energiedeskundigen type A werd in juni 2020 ondergebracht in de Energiekaart.

 

De Zonnekaart

De Zonnekaart geeft je informatie over de geschiktheid van je dak voor zonnepanelen en een zonneboiler, de geschatte opbrengsten, aankoopprijs, premie, CO2 besparing en terugverdientijd.

(Bron: VEKA)