Dé checklist voor een vlekkeloze verhuis!

Dé checklist voor een vlekkeloze verhuis!

Je kent dat. Je denkt dat je alles hebt ingepakt. Die grote flatscreen? Check. De kandelaar uit de eetkamer? Jazeker. Je collectie voetbaltruitjes? Alsof je die zou kunnen vergeten. En toch wringt er iets. Je wéét dat je iets bent vergeten. Maar wat?

Geen nood. Pak gerust verder in. In deze checklist heb je zeven zaken die mensen vaak vergeten bij het verhuizen of zelfs niet eens wisten dat ze moesten doen. Zo ben je zeker dat je aan alles gedacht hebt, en kan je rustig intrekken in je nieuwe woonst.

 

Een maand op voorhand: doorlopende opdrachten

Annuleer diegene die je niet meer nodig hebt, zoals die van je lokale fitness als je ver weg verhuist. Want de kosten blijven anders gewoon doorlopen, ook terwijl je aan het uitpakken bent in je nieuwe woonst. Let er ook op dat bepaalde opdrachten niet meer zullen worden afgehouden wanneer je adres verandert, terwijl je ze toch nog nodig hebt. Geef dus even aan alle bedrijven waar je zo’n domiciliëring hebt lopen door dat je adres verandert.

 

Twee weken op voorhand: autoverzekering

Verschillende woonplaatsen kunnen ook een invloed hebben op je autoverzekering (wonen in een stad tegenover wonen op het platteland bijvoorbeeld). Laat dus ook je autoverzekeraar weten dat je gaat verhuizen. Zelfs wanneer je in dezelfde stad blijft. Een fout adres op je verzekering kan aanleiding geven tot niet verzekerd rondrijden, en dat zou je toch niet willen?

 

Twee weken op voorhand: verander je adres

Officieel je adres veranderen en het doorgeven aan de post? Wacht er niet mee tot de laatste dag. Zo ben je meteen in orde met de officiële instanties en komt je post meteen wanneer je bent ingetrokken ook al op je nieuwe adres terecht.

 

Een week op voorhand: regel je financiën

Betaal alle rekeningen die nog openstaan voor je aan het verhuizen slaat. Je kent dat, zo’n papiertje durft nogal eens verloren gaan in al die drukte. Zo wordt alles op tijd betaald en kom je later niet voor verrassingen te staan. Voor maandelijkse rekeningen denk je best aan domiciliëring. We verwijzen je daarvoor graag terug naar puntje één: laat ook hen weten dat je gaat verhuizen!

 

Een dag op voorhand: trek foto’s van je elektronische apparaten

Die kabels achteraan je tv of je modem? Je weet nu amper waarvoor ze dienen, laat staan wanneer je ze samen opgerold in een doos ziet. Trek dus voor je alles uit elkaar haalt foto’s van je elektronische apparaten, zodat je achteraf ziet welke stukken bij elkaar passen. Labelen van kabels is hier ook een optie!

 

Een dag op voorhand: een plantenplan

Een paar speciale planten staan die je wil meenemen? Maak een inventaris op van wat je zeker wil meenemen, zo kom je de dag zelf niet voor verrassingen te staan en moet je niets achterlaten. Hoe je ze verhuist? Koop een paar grote emmers en plant ze daar in over. Wees wel zorgvuldig bij het overplanten dat je geen wortels stukmaakt!

 

Een dag op voorhand: De 24 uren doos

Je gaat niet alles meteen uitpakken eens je alles naar je nieuwe woonst hebt verplaatst. Pak dus een doos in met dingen die je nodig hebt in de eerste 24 uur: keukenrol, poetsproducten, poetsdoekjes, plastic of papieren bestek en bordjes, toiletpapier, en misschien zelfs een flesje bubbels om al het hard werk te vieren.

(Bron: zimmo.be)